Het is bijna zover! Je nieuwe pup komt over een paar weken bij je thuis. Wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig om je pup een goed en warm welkom te geven in zijn of haar nieuwe thuis? Lees er hier alles over.

Benodigde spulletjes

  • Eigen plek

Uiteraard heeft jouw pup een eigen plekje nodig om te rusten. Je kan hiervoor kiezen uit een bench, kussen of mandje. Ieder heeft zijn eigen voor- en nadelen. Maak het liefst een plekje waar je pup rustig kan liggen, maar toch alles kan overzien. Zo wordt hij direct betrokken bij het gezin. Een bench kan handig zijn als je even niet op je pup kan letten, bijvoorbeeld ’s nachts. Je kan deze ook gebruiken om alleen thuis te leren te zijn. Wanneer je pup eenmaal goed alleen thuis kan zijn en niets meer stuk maakt in huis, kan je overstappen op een hondenkussen of mandje.

  • Halsband & riem

Om je pup uit te laten en te trainen heb je natuurlijk ook een mooie halsband en riem nodig. Laat je pup goed wennen aan iets om zijn nek zit. Koop het liefst een licht en comfortabel bandje zodat deze goed zit. Als je pup nog veel zal groeien kies dan voor een verstelbaar bandje.

Kijk hier om te lezen hoe je het beste de maat bepaald van de halsband: https://www.honden-plein.nl/algemeen/zo-kies-je-de-juiste-halsband-en-riem-voor-je-hond/.

  • Eten- en drinkbak

In eerste instantie heb je voldoende aan twee simpele bakjes; 1 voor het water en 1 voor het voer. Als je pup hebt die gaat uitgroeien tot een middelgrote tot grote hond moet je later overstappen op een standaard zodat je hond op schouderhoogte kan blijven eten. Hierdoor voorkom je dat je hond gaat schrokken en daarbij de kans op een maagtorsie.

  • Voer

Je pup heeft in eerste jaar speciaal puppyvoer nodig van goede kwaliteit. Je betaalt hier wel iets meer voor maar, maar voor de ontwikkeling van je pup is dit echter wel van belang. Slechte voeding kan zorgen voor een minder goede vacht, veel / dunne ontlasting.

  • Speeltjes

Voor je levendige pup heb je uiteraard ook diverse speeltjes nodig om hem/haar bezig te houden en te trainen. Daarnaast heeft je pup ook behoefte aan speeltjes om op te kauwen, zeker als ze later tandjes gaan wisselen. Koop liever speeltjes van hoge kwaliteit zodat er niet stukjes van af gebeten kunnen worden om het op te eten.

  • Overig

Uiteraard komen er altijd kleine zaken kijken bij een hond, denk aan shampoo, borstel en eventueel een tandenborstel. Daarnaast is een tekenpincet erg handig en zal ook anti-vlooienmiddel van pas kunnen komen. Kijk onder verzorging wat je allemaal kunt aanschaffen.

Wil je weten welke kosten er nu eigenlijk bij een nieuwe pup komen kijken? Lees het hier: https://www.honden-plein.nl/algemeen/wat-kost-een-hond/.