Blog
Blog

Wel of geen hondenverzekering afsluiten?

hondziek

Er kunnen diverse redenen zijn om voor je hond wel of geen verzekering af te sluiten. Hieronder hebben we de voor- en nadelen alvast voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

Voordelen

Kosten gedekt

Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. Een hond vreet van alles uit zonder te denken aan de gevolgen daarvan. Hij kan bijvoorbeeld een reep chocolade opeten of zomaar de straat over te steken zonder te kijken of er een auto aankomt.

Dierenarts kosten kunnen soms behoorlijk oplopen en dan zul je blij zijn dat je een goede hondenverzekering hebt afgesloten. De meeste kosten zijn met een verzekering gedekt, zoals:

  • Honorarium dierenarts
  • Medicijnen
  • Verblijf in kliniek
  • Operaties
  • Narcose en röntgenfoto’s
  • Laboratoriumonderzoek
  • Euthansie

In sommige gevallen wordt zelfs gedragstherapie tot op zekere hoogte vergoed. Indien je hond angstig of agressief is kan dit zeker uitkomst bieden.

Gemoedsrust

Zoals hierboven aangegeven kunnen kosten soms behoorlijk oplopen en juist met een hondenverzekering heb je hier de rust van. Het is fijn te weten dat mocht er onverhoopt iets gebeuren met je trouwe viervoeter dat je de behandeling in ieder geval kan bekostigen.

Zelf ook verzekerd

Uiteraard ben je zelf ook goed verzekerd, waarom zou je dat dan niet ook voor je hond goed regelen?

Nadelen

Hoge premie

Voorbeeld: indien je jouw hond 10 lang verzekert voor een standaard dekking ben je ongeveer €2000,- kwijt aan premies. De premie is uiteraard afhankelijk van diverse factoren zoals ras, leeftijd en gewicht. Je kan hier gemakkelijk de premie voor jouw hond berekenen.

Niet alles wordt gedekt

Welke kosten worden gedekt verschilt enorm per verzekeraar. Controleer van te voren goed wat er wel niet gedekt wordt zodat je achteraf niet voor verassingen komt te staan. Soms is het ook mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Soms zijn bepaalde aandoeningen rasgerelateerd, de kosten voor een behandeling worden om die reden vaak niet vergoed. Lees hiervoor van te voren goed de voorwaarden welke aandoeningen wel of niet vergoed worden.

Let daarnaast goed op de kleine lettertjes. De meeste verzekeraars hanteren een maximaal uit te keren bedrag per verzekeringsjaar en een vaste eigen bijdragen van gemiddeld 20%. Wellicht heb je dan nog steeds kosten voor een behandeling.

Hondenverzekering vergelijken en afsluiten

Ben je geïnteresseerd in het afsluiten van een hondenverzekering of wil je enkele verzekeringen vergelijken van diverse aanbieders kijken dan de volgende pagina: Hondenverzekering vergelijken.