Blog
Blog

Zo kies je de juiste halsband en riem voor je hond

puppy-riem
Welke halsband en riem zijn nu het meest geschikt voor je hond. In dit blog zullen we je daar zo goed mogelijk in begeleiden.

De meeste mensen starten met een leren of nylon halsband voor hun pup met een korte lijn in het zelfde materiaal. Een lijn van 1 tot 1,5 meter is voor je pup al voldoende. Met deze lengte kun je zowel goed wandelen als direct je pup trainen. Check wel of er een goede bevestiging aan zit zodat de riem niet los schiet. Kies, zeker in het begin, voor een vaste halsband. Een slipketting of andere strop halsband is absoluut niet geschikt voor een jonge hond.

Als je jouw pup toch wat meer vrijheid wilt geven tijdens het wandelen, dan is dat mogelijk met een uitrollijn. Met een dergelijke lijn leer je een pup alleen niet dat hij niet mag trekken aan de riem. Ze willen natuurlijk in hun enthousiasme graag aan het einde van de riem lopen. Het beste is het om je pup eerst netjes aan de riem te laten lopen met een vaste riem zonder te trekken. Als je pup eenmaal goed kan lopen, dan kun je aan de uitrollijn beginnen. Echter met een normale riem heb je wel veel meer controle over je hond.  Sowieso is een korte lijn verplicht tijdens een eventuele puppycursus.

Welke maat / soort halsband heb je nodig voor jouw hond?

Bij het kiezen van een halsband voor je hond moet je er vooral op letten dat deze comfortabel zit. Nylon en leer zijn de meest voorkomende materialen, die tevens goed zitten. De halsband die je aanschaft dient voldoende speling te hebben rondom de nek van je hond, zo’n twee vinders. Kijk daarnaast of de halsband breed genoeg is zodat deze niet kan gaan snijden in de nek

Mocht jouw hond erg aan de lijn trekken dan zou je eens kunnen kijken of een tuigje zinvol is. Een tuigje verminderd de harde klappen op de nek van je hond. Zeker als je hond plotseling wegschiet kan dit een stevige klap zijn. Van nature is een hondennek, net als een mensennek, daartegen niet bestand.

Welke halsband + riem gebruik jij voor jouw hond? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Mocht je nog op zoek zijn geschikte spullen kijk dan bij onze hondenhalsbanden & riemen.