Hondenriemen & lijnen

Hieronder vind je een ruim aanbod hondenriemen en lijnen voor elke hond. Of je nu op zoek bent naar een rollijn, een lederen lijn, een lange lijn of nylon lijn je vind hier gegarandeerd jouw hondenriem. Je kan de hondenriemen gemakkelijk filteren op prijs.

Welke hondenriem / lijn kan ik het beste kopen?

Helaas is op deze  vraag niet een direct antwoord te geven. Veel mensen beginnen met een leren of nylon hondenriem van ongeveer een meter. Deze korte hondenlijn is het meeste geschikt om te gebruiken in trainingen. Naarmate je hond opgroeit kun je voor de lange wandelingen eventueel kiezen voor een rollijn. Je hond kan toch redelijk vrij rondlopen zonder het ongemak van een hondenriem waar je steeds over struikelt. Een lange hondenlijn (die niet oprolt) is verder wel uitermate geschikt om je hond voor de eerste paar keer los te laten in het bos. Je hond merkt minder dat hij een lijn om heen waardoor je echt kunt gaan trainen op het hier komen. Deze lange hondenlijn is daarnaast geschikt om te gebruiken om de hond vast te leggen zodat hij nog kan bewegen. Naast mooie riemen / lijnen kun je bij ons ook terecht voor een bijpassende halsband.

Producten per pagina:
Sortering:

Jogging heupriem met lijn Medium

Producten per pagina:

Soorten hondenriemen en -lijnen

Er zijn verschillende materialen voor riemen en lijnen voor je hond beschikbaar.  Allereerst is er een nylon hondenriem. Deze lijnen zijn zeer licht maar toch erg stevig. Daarnaast zijn ze goedkoper dan leren hondenriemen en waterbestendig.  Als je hond vaak in het water zit zijn dit geschikte lijnen. Zoals als gezegd is een hondenriem van leer een stuk duurder. Wel zijn deze sterker en duurzamer dan nylon lijnen. Een leren riem zal in het begin nog erg stuk zijn, maar naarmate deze vaker gebruikt wordt zal hij soepeler worden.