Hondenverzekering

Je hond maakt een belangrijk deel uit van je gezien, je moet er niet aan denken dat je trouwe viervoeter iets zal overkomen. Een ongeluk zit vaak in een klein hoekje,  juist daarom is een hondenverzekering zo belangrijk. Deze verzekering zorgt ervoor dat je hond een goede medische behandeling krijgt, mocht dat nodig zijn als deze ziek wordt of een ongeval krijgt. Op deze pagina kun je gemakkelijk een hondenverzekering vergelijken en direct je premie berekenen.

Hondenverzekering vergelijken

In Nederland zijn diverse verzekeraars waar je een hondenverzekering kunt afsluiten. In onderstaande tabel vergelijken we de basispakketten van de grootste aanbieders; PetPlan, Hema en Kruidvat. Klik op de namen voor meer informatie over de hondenverzekering van deze verzekeraars.

Omdat de premie van de verzekering afhankelijk is van het ras en de leeftijd van je hond, zijn we in deze tabel uitgegaan van een Golden Retriever reu van 4 jaar oud. In de tabel wordt direct de mogelijkheid geboden om de premie voor jouw hond te berekenen.

VerzekeraarJaarlijkse DekkingEigen BijdragePremieEenmalige kostenBereken je     premie

 

Petplan€ 3.000,-15 – 50% van de kosten€ 19,94€ 3,50  ⇒Bereken
Hema€ 3.000,-€ 45,- per declaratie€ 9,50€ 6,05  ⇒Bereken

 

Een verzekering voor je hond

Het beste kun je een hondenverzekering afsluiten bij de aanschaf van je hond. Een jonge hond is gezonder in vergelijking met wat oudere honden, dit kan je aanzienlijk schelen in de maandelijkse premie van de verzekering. Als je hond al wat mankeert is het soms ook niet meer mogelijk om een hondenverzekering af te sluiten.

Na het afsluiten van de verzekering voor je hond heb je 14 dagen bedenktijd. Binnen deze tijd kun je met opgaaf van reden afzien van de polis. Voor bovenstaande verzekeraars geldt een wachttijd van 30 dagen. Dit wil zeggen dat je hond pas na 30 dagen na het afsluiten van de verzekering daadwerkelijk is verzekerd. Pas na de wachttijd kunnen kosten gedeclareerd worden voor je hond.

Let er op dat je hond een identificatiechip dient te hebben alvorens je hond verzekerd kan worden bij bovenstaande verzekeraars. De kosten voor het plaatsen van de chip wordt vergoed door alle verzekeraars.

Twijfel je nog over het afsluiten van een hondenverzekering. Lees dan ons blog: wel of geen hondenverzekering afsluiten.