Blog
Blog

Dogfrisbee – wat is het?

Dogfrisbee is een zeer leuke en intensieve hondensport welke is overgekomen uit Amerika. Dogfrisbee wordt zowel recreatief als wedstrijdmatig beoefend. Het mooie van deze sport is dat je altijd en overal kunt frisbeeën met je hond. Je hoeft geen dure toestellen te kopen om te oefenen, een paar professionele frisbee’s zijn voldoende. Daarnaast is dogfrisbee enorm geschikt voor de conditie van je hond. Het is een explosieve krachtsport met heel veel afwisseling.

Is frisbee geschikt voor elke hond?

Dogfrisbee is geschikt voor bijna elke hond. Je kan je voorstellen dat een grote, zware hond minder geschikt is voor deze intensieve sport waar snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen een zware rol spelen. Ook teckels zijn bijvoorbeeld minder geschikt in verband met de lange rug,  maar ook mopshondjes. Zij krijgen al snel problemen met de ademhaling en hebben moeite met het vangen van de frisbee.

Een hond is vanaf 1 ½ jaar lichamelijk volgroeid en vanaf die leeftijd kan je de intensiteit van het hondenfrisbee gaan verhogen. Je kan je pup al voorafgaand al laten wennen aan dogfrisbee. Je kan je pup spelenderwijs laten kennismaken met de frisbee. Tijdens het opgroeien kan je de frisbee gebruiken als beloning bij de training.

Vanaf 12 maanden kun je meer gaan werken aan de conditie van je hond. Net als een mens heeft ook een hond de tijd nodig om fysiek en metaal klaar gemaakt te worden voor een intensieve sport. De spieren moeten ontwikkeld worden en springkracht moet ontwikkeld worden.

Koop direct je hondenfrisbee

Mocht je alvast willen gaan oefenen met je hond, dan kun je hieronder je hondenfrisbee kopen.

Items per pagina:
Items per pagina: